Toto je původní verze serveru ISPforum.cz se zachovaným plným přístupem a možností registrace nových uživatelů.

Racom Ray3

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
the.max
Příspěvky: 1480
Registrován: 13 years ago
Bydliště: Sudetten land
Kontaktovat uživatele:

Re: Racom Ray3

Příspěvekod the.max » 8 months ago

Na několika místech máme ADčko, 2 baterky, https://www.aliexpress.com/item/32970779748.html a CRS112-8P-4S. Tenhle dc-dc sice není nejlevnější, ale dají se na něm měnit kondenzátory. Je plně regulovatelný, dá se nastavit výstupní napěti, omezení výstupního proudu a minimální napětí na vstupu. Jediné co se mi na něm moc nelíbí jsou ty svorky, když chci šroubej pořádně utáhnout, tak svorovnice má tendenci se rozpadnout. Je tedy lepší dát na vodiče očka a ty pak přišroubovat.

Už delší dobu přemejšlím jak přestavět CRS328-24P-4S+RM také čistě na DC, ale abych měl zdroje uvnitř.
0 x
Vysoce odborných omylů se dopouští jen specialisté.

Jednou jsem se dotkl ukazováčkem UBNT a slezl mi z něho nehet. Od té doby na UBNT nesahám.

dagus
Příspěvky: 1453
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod dagus » 8 months ago

No a v čem je problém? Konektory jsou sehnatelný, místa je tam hafo, ventilaci to má. Nevidím v tom problém. Řešil bych to na 27v primárně přívod svorka, ten připojit na 24v out a privod do dc/dc stepup 48V meanwell rsd 150w, pokud je potenciál vice 48V zařízení. Tak klidně 2kusy 150w verze na dva 8port bloky a posledni jen 27V a pak potřebuješ jeden menší dc/dc na 24V co napájí samotnej switch. Alespoň takhle to má mikrotik navrženo. Co na tom chceš vymýšlet?
Jinak ten měnič normál Čína, ale že by mi přijelo 20měničů a já šel přepájení všechny kondíky je trochu utopie a kámen úrazu je ventilátor. Až odejde, tak aby se to neupeklo. Na čínskej noname se spoléhat nedá.
0 x

CrazyApe
Příspěvky: 843
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod CrazyApe » 8 months ago

Upgradovali jste už někdo ray3 na ten nový FW? Jakým způsobem to proběhlo, vše ok ? Firmware normálně tendle ze stranek? Vyřešilo Vám to ty restarty ? Ja včera dělal v noci ruční cold reset jeste na starem FW na obou jednotkach a dnes se jedna po ani ne 8 hod rebootla sama ...

https://www.racom.eu/download/hw/ray/fr ... .19.0.cpio
0 x

Julian
Příspěvky: 408
Registrován: 10 years ago
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 8 months ago

CrazyApe píše:Upgradovali jste už někdo ray3 na ten nový FW? Jakým způsobem to proběhlo, vše ok ? Firmware normálně tendle ze stranek? Vyřešilo Vám to ty restarty ? Ja včera dělal v noci ruční cold reset jeste na starem FW na obou jednotkach a dnes se jedna po ani ne 8 hod rebootla sama ...

https://www.racom.eu/download/hw/ray/fr ... .19.0.cpio


Upgrade fw na Racomech je obecne hodne Ok (ja zaznamenal problemy jen u Ray1 17GHz), tebou zminovany upgrade probehl u me na vsech jednotka OK. Rid se informacemi u fw, nevim jak stary mas v jednotkach fw a zda neni nutny nejaky meziskok.

R
1 x

dagus
Příspěvky: 1453
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod dagus » 8 months ago

19tku normálně nasazovat. Nasazeno na čtyřech spojích a vše normálně jako vždy.
1 x

DRakgon
Příspěvky: 98
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod DRakgon » 8 months ago

Upgrade OK... Uvidíme jak se to bude chovat
0 x

george.tu
Příspěvky: 142
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod george.tu » 8 months ago

se 17kou se předevčírem zasekl jeden spoj, na 3 spojích jsem upgradoval na 19ku a bez problému vše proběhlo a běží
0 x

CrazyApe
Příspěvky: 843
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod CrazyApe » 8 months ago

Taky máme upgradnuto. Trvalo to cca 40sec. než se to znovu spojilo a rozjelo.
0 x

Mario
Příspěvky: 154
Registrován: 15 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mario » 8 months ago

Dnes se mi poprvé restartovala jedna strana spoje RAY3 17G. FW poslední 1.0.19.0.
Je to problém s napájením? Napájím po FTP přes POE injector.
Výpis po zadání příkazu cat /var/log/rrbootlog* | grep STATUS
S10boot.sh: STATUS: Reboot ordered by watchdog.
S10boot.sh: STATUS: Common reboot performed.
S10boot.sh: STATUS: Device power supply was down.
S10boot.sh: STATUS: Common reboot performed.
S10boot.sh: STATUS: Common reboot performed.
S10boot.sh: STATUS: Common reboot performed.
S10boot.sh: STATUS: Powercycle performed.
S10boot.sh: STATUS: Device power supply was down.
S10boot.sh: STATUS: Common reboot performed.

Ale už dnes o půl 1 ráno se tam něco začalo udávat:
2020-02-22T00:24:21+0100 /usr/bin/mbas -v3
2020-02-22T00:24:21+0100 MAIN_MSG: State change requested: UNKNOWN-->SETUP
2020-02-22T00:24:21+0100 FILE: /tmp/dyncnf/S_mode.cnf
2020-02-22T00:24:21+0100 RADIO_INFO: Radio init finished.
2020-02-22T00:24:21+0100 Socket fd=8 bound to address 169.254.173.242:30000
2020-02-22T00:24:22+0100 RADIOMODEM_INFO: Loading radiomodem configuration: /usr/share/radiomodem/bin//80.bin
2020-02-22T00:24:25+0100 RADIOMODEM_INFO: Radiomodem setup finished.
2020-02-22T00:24:25+0100 RADIO_INFO: Radio setup finished.
2020-02-22T00:24:25+0100 GRAPH_INFO: Setup graph database /mnt/rwmnt/.log/rrd/lgraph.rrd.
2020-02-22T00:24:25+0100 GRAPH_INFO: Setup graph database /mnt/rwmnt/.log/rrd/rgraph.rrd.
2020-02-22T00:24:25+0100 MAIN_MSG: State change requested: SETUP-->SINGLE
2020-02-22T01:26:05+0100 ========================================== BOOT ==========================================
2020-02-22T01:26:09+0100 /usr/bin/mbas -v3
2020-02-22T01:26:09+0100 MAIN_MSG: State change requested: UNKNOWN-->SETUP
2020-02-22T01:26:09+0100 FILE: /tmp/dyncnf/S_mode.cnf
2020-02-22T01:26:09+0100 RADIO_INFO: Radio init finished.
2020-02-22T01:26:10+0100 Socket fd=8 bound to address 169.254.173.242:30000
2020-02-22T01:26:11+0100 RADIOMODEM_INFO: Loading radiomodem configuration: /usr/share/radiomodem/bin//80.bin
2020-02-22T01:26:13+0100 RADIOMODEM_INFO: Radiomodem setup finished.
2020-02-22T01:26:14+0100 RADIO_INFO: Radio setup finished.
2020-02-22T01:26:14+0100 GRAPH_INFO: Setup graph database /mnt/rwmnt/.log/rrd/lgraph.rrd.
2020-02-22T01:26:14+0100 GRAPH_INFO: Setup graph database /mnt/rwmnt/.log/rrd/rgraph.rrd.
2020-02-22T01:26:14+0100 MAIN_MSG: State change requested: SETUP-->SINGLE
2020-02-22T01:26:16+0100 MAIN_MSG: State change requested: SINGLE-->CONNECTING
2020-02-22T01:26:16+0100 MAIN_INFO: Try to restart link watcher.
2020-02-22T01:26:18+0100 MAIN_INFO: Authorization request.
2020-02-22T01:26:18+0100 MAIN_MSG: State change requested: CONNECTING-->OK
2020-02-22T21:54:26+0100 MAIN_MSG: State change requested: OK-->SINGLE
2020-02-22T21:54:27+0100 MAIN_MSG: State change requested: SINGLE-->CONNECTING
2020-02-22T21:54:27+0100 MAIN_INFO: Try to restart link watcher.
2020-02-22T21:54:30+0100 MAIN_INFO: Authorization request.
2020-02-22T21:54:30+0100 MAIN_MSG: State change requested: CONNECTING-->OK
2020-02-22T21:56:05+0100 MAIN_MSG: State change requested: OK-->SINGLE
2020-02-22T21:56:13+0100 MAIN_INFO: Authorization lost.
2020-02-22T21:56:22+0100 MAIN_MSG: State change requested: SINGLE-->CONNECTING
2020-02-22T21:56:22+0100 MAIN_INFO: Try to restart link watcher.
2020-02-22T21:56:25+0100 MAIN_INFO: Authorization request.
2020-02-22T21:56:25+0100 MAIN_MSG: State change requested: CONNECTING-->OK
0 x

Mario
Příspěvky: 154
Registrován: 15 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mario » 8 months ago

Tak oprava, jedna jednotka restart teď ve 21:56 a druhá strana už 01:26, obě dnes. Ale rozdíl zhruba 20 hodin.
0 x

dagus
Příspěvky: 1453
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod dagus » 8 months ago

Achjo, takový supr rádia jen se zasekávají, fakt se mi nechce kupovat ray2, aby se rádio nesekalo.
0 x


Zpět na „Wireless“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů