Toto je původní verze serveru ISPforum.cz se zachovaným plným přístupem a možností registrace nových uživatelů.

Sony blokuje IP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
helapc
Příspěvky: 1134
Registrován: 9 years ago

Sony blokuje IP

Příspěvekod helapc » 5 years ago

Blokuje Vám někomu Sony IP adresy? Konkrétně http://www.playstationnetwork.com/ na tuhle registrační stránku se zákazníci s Playstation nedostanou a nemůžou hrát. Když jsem vyměnil IP za kterou je NATuju vydrželo to cca 10min běžet. IP na žádným blacklistu není. Chápu že jim tam může lízt něco co je otravuje, ale odpověď na můj dotaz mi sdělí za 14dní :(
0 x

helapc
Příspěvky: 1134
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod helapc » 5 years ago

Opravdu to nikoho jinýho nepostihlo? Pustili mě cca na týden a zase mám jeden rozsah blokovanej. Česká podpora komunikuje, ale nic neví a nic neudělá jen to přepošle. Centrála se mi po třech týdnech nebyla schopna vyjádřit co jim na našem provozu vadí, abych to odstranil.
0 x

george.tu
Příspěvky: 142
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod george.tu » 5 years ago

Také jsem se s tím setkal, zákazník mi psal, že kontaktoval technickou podporu SONY pro nemožnost připojit se na Playstation Network a jejich odpověď byla:
Dobrý den,

ověřte si u svého poskytovatele internetu zda máte veřejnou IP adresu.
Popřípadě ať Vám IP změní, může být z naší strany blokována
S pozdravem

Tomáš Jančařík
Sony PlayStation podpora
Česká republika a Slovensko

tak jsem mu odepsal, ať technická podpora SONY zařídí odblokování našich IP a dále se již klient neozval.

PS: je to dobrej vtip, oni budou blokovat IP a po nás chtějí, abysme klientům měnili IP. říkal jsem si, že tohle řešení situace snad nemohou myslet vážně...
0 x

Leeonek
Příspěvky: 3520
Registrován: 15 years ago

Příspěvekod Leeonek » 5 years ago

Taky jsem se s tím setkal u 2 klientů, venkovní ip pomohla. Byli za natem ip co na ní bylo x dalších klientů.
0 x

helapc
Příspěvky: 1134
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod helapc » 5 years ago

Já mám dva veřejný rozsahy přes každej jedu cca 50% provozu. V jednom mi zablokujou do 10min každou IP kterou zaNATuju, v tom druhým je to bez problémů i když tam pošlu 90% provozu. Buď je problém někde v těch 10% nebo maj na každý subnet jinou polituku. Těžko řešit když česká podpora je postuje centrále a ta se s náma nebaví.
0 x

JirkaK
Příspěvky: 99
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod JirkaK » 4 years ago

Existuje někde zveřejněný list blokovaných IP?
0 x

Uživatelský avatar
martinko
Příspěvky: 52
Registrován: 4 years ago

Příspěvekod martinko » 4 years ago

Jeden nas klient s tym prisiel pred dvoma tyzdnami. Poslal im dotaz, ze preco mu to nejde, napisali mu to, nech si zisti, ci mu neblokujeme nejake porty. Neblokovali sme. Nasledne to chcel riesit cez verejnu (je natovany), lebo jeden jeho znamy to poriesil tak. Nastastie po nejakom case mu nasu IP sony odblokovalo a uz mu to ide. Moze hrat dalej :-)
Naposledy upravil(a) martinko dne 20 Oct 2016 11:52, celkem upraveno 1 x.
0 x

jt-dob-net
Příspěvky: 74
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod jt-dob-net » 4 years ago

helapc píše:Opravdu to nikoho jinýho nepostihlo? Pustili mě cca na týden a zase mám jeden rozsah blokovanej. Česká podpora komunikuje, ale nic neví a nic neudělá jen to přepošle. Centrála se mi po třech týdnech nebyla schopna vyjádřit co jim na našem provozu vadí, abych to odstranil.


Také to nyní řešíme - je to cca 14 dní zpátky
Zatím to řešíme přidělením veřejných IP menším subnetům než většině sítě a OK - ovšem na jak dlouho

Důvod vidím možná jen v počtu připojených zařízení z dané IP s přihlédnutím k aktuální náladě admina :evil:
0 x

dagus
Příspěvky: 1453
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod dagus » 4 years ago

Dáváme lidem veřejnou za poplatek. My za tuto politiku sony nemůžeme.
0 x

kure05
Příspěvky: 924
Registrován: 9 years ago

Příspěvekod kure05 » 4 years ago

Taky se nám to nedávno stalo a bohužel si klioš musí u nás platit veřejku.
0 x

CrazyApe
Příspěvky: 843
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod CrazyApe » 4 years ago

1:1 NAT na hlavni GW a je vyresene....
0 x

Striker
Příspěvky: 728
Registrován: 7 years ago

Příspěvekod Striker » 4 years ago

0 x

JirkaK
Příspěvky: 99
Registrován: 5 years ago

Příspěvekod JirkaK » 4 years ago

Ano 1:1 NAT je spravne reseni.
Ale jde mi o to, jestli nekde existuje vypis zaklokovanych IP. Pripadne alespon formular, ktery overi konkretni IP.
Aby bylo zrejme, ze problem nefunkcnosti je zpusoben prave zablokovanim dane IP ze strany SONY
0 x

Dalibor Toman
Příspěvky: 1250
Registrován: 8 years ago

Příspěvekod Dalibor Toman » 4 years ago

IMHO sony blokuje ty adresy kvuli tomu, ze se z nich nekdo pokousi zneuzit/ukrast nejake playstationove ucty. POkud mate verejne IP registrovane u RIPE spravne tak Vam na abuse email zrejme chodi upozorneni, ze dana IP byla blacklistovana. Takze je potreba vyresit zavirovane/hacknute klienty pripadne open proxy u klientu apod.

...
Approximate Time Range (UTC), IP Address, Reason
2016-10-18 11:56 ~ 2016-10-18 12:26 (UTC), 213.19.XY.XY, Account Takeover Attempts

It is most likely the attack traffic is directed at one of the following endpoints:

account.sonyentertainmentnetwork.com
auth.np.ac.playstation.net
auth.api.sonyentertainmentnetwork.com
auth.api.np.ac.playstation.net

These endpoints on our network are resolved by Geo DNS, so the IP addresses they resolve to will depend on the originating IP address.

The destination port will be TCP 443.
0 x

hafieror
Příspěvky: 617
Registrován: 14 years ago

Příspěvekod hafieror » 4 years ago

Mě by udělali radost, kdyby začali podporovat ipv6 a byl by klid. Taky jsem to poslední dobou řešil.
0 x


Zpět na „Nezařazené“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů