Toto je původní verze serveru ISPforum.cz se zachovaným plným přístupem a možností registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese Telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4719
Registrován: 15 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Viktor Novotný » 8 years ago

ceka se udajne stale na server pro dalsi kanaly :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Uživatelský avatar
Tomáš Břinčil
Moderátor
Příspěvky: 649
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: /dev/null
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 8 years ago

raspberrypi + xbmc + nějaký úpravy playlistu a funguje to.
Seťák za litra i s krabičkou, sice by to mohlo být o něco rychlejší, v některých krocích je znát rychlost CPU.
Ale věřím, že s novější revizí (512MB RAM) to bude o něco lepší.

http://www.youtube.com/watch?v=qUnM0civ3pc
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Uživatelský avatar
sledovanitv.cz
Příspěvky: 113
Registrován: 8 years ago
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 8 years ago

Zdravím, na server stále čekáme, ale nějaké Slováky už jsme rozběhli i na stávajícím HW. Zatím je máme puštěné jen interně, ale rád je komukoliv přidám k testovacímu účtu :)

Tomáši, video je skvělé! Jsem rád, že jsi to na raspberrypi a xbmc rozchodil. Bojím se ale, že docela obyčejným přehráváním jsou možnosti platformy vyčerpány. Rádi bychom dosáhli i na funkcionality, které nabízí platforma Motorola+Nangu, tedy EPG, nahrávání, videotéka, premiový obsah atd. atd. což na Raspberry Pi nikdy nemůže fungovat. Proto touto cestou asi nepůjdeme.

Vlastní iniciativě se ale meze nekladou :) btw. mohl bys nám na partner@sledovanitv.cz poslat foto celého zapojení s Raspberry Pi v praxi? Díky!
0 x
tým sledovanitv.cz

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4719
Registrován: 15 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 8 years ago

tak jo pridej ... diky
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Uživatelský avatar
Tomáš Břinčil
Moderátor
Příspěvky: 649
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: /dev/null
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 8 years ago

Prosím také o přidání.

Co chcete nafotit? Udělám klidně fotografie nebo video, ale nějak není pořádně co fotit, raspberryčko viděl každý. Krabičku objednáme od EMKO asi.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

blax
Příspěvky: 397
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod blax » 8 years ago

Tomáš Břinčil píše:raspberrypi + xbmc + nějaký úpravy playlistu a funguje to.
Seťák za litra i s krabičkou, sice by to mohlo být o něco rychlejší, v některých krocích je znát rychlost CPU.
Ale věřím, že s novější revizí (512MB RAM) to bude o něco lepší.

http://www.youtube.com/watch?v=qUnM0civ3pc


během příštího týdne by měl být uvolněný linux Ubuntu pro krabičky s Rockchip RK3066, takře ti pak pojede XBMC i něčem výkonějším :-)
0 x

David2006
Příspěvky: 3245
Registrován: 15 years ago

Příspěvekod David2006 » 8 years ago

Takže je ještě čas ten Rockship objednat? No můžu to zkusit zase tak drahé to za těch cca 1100Kč s poštou není.
http://www.aliexpress.com/item/MK808-go ... 05075.html


Chci se zeptat těch co to máte na testy - zkoušel jsem tu TV a občas (skoro vždy i v 1 v noci) se to prostě seká (zkoušeny 3notebooky vždy v Google 4GB RAM). Jako někdy to jede celou noc v pohodě (to ale skoro nikdy), ale většinou musím přebliknout program aby se to zase rozjelo. Na to jaký to má asi velkej buffer je to divné - ping na seznam je jedno jestli má 0 nebo 2% packetloss, dělá to prostě jak s TP-linkem 150Mbs tak s Tendou 300Mbs nebo 54Mbs Ovisem klasika 5460. Chci se tedy zeptat těch co to reálně používáte (ne jen spustíte, probliknete pár programů a dobrý...). Já na to čumím občas i pár hodin večer a prostě to vytuhává nebo kostičkuje (někdy stačí 2-3s počkat a zase se to bez přebliknutí samo rozjede).
0 x

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4719
Registrován: 15 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 8 years ago

tak to me nedela, ale taky nemam v siti AF24 a podobne ztratujici sra*ky ... takze 2% loss tedy nevim to je hamba ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006
Příspěvky: 3245
Registrován: 15 years ago

Příspěvekod David2006 » 8 years ago

Viktor Novotný píše:tak to me nedela, ale taky nemam v siti AF24 a podobne ztratujici sra*ky ... takze 2% loss tedy nevim to je hamba ...



Jinou odpověď bych od Tebe ani nečekal.
0 x

Uživatelský avatar
Viktor Novotný
Moderátor
Příspěvky: 4719
Registrován: 15 years ago
antispam: Ano
Bydliště: Novy Jicin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 8 years ago

tak co ti mam rict ? kdyz me to jede .. tobe se to seka ... pak je na miste hledat rozdily ne ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax
Příspěvky: 397
Registrován: 11 years ago
antispam: Ano

Příspěvekod blax » 8 years ago

David2006 píše:Takže je ještě čas ten Rockship objednat? No můžu to zkusit zase tak drahé to za těch cca 1100Kč s poštou není.
http://www.aliexpress.com/item/MK808-go ... 05075.html


Chci se zeptat těch co to máte na testy - zkoušel jsem tu TV a občas (skoro vždy i v 1 v noci) se to prostě seká (zkoušeny 3notebooky vždy v Google 4GB RAM). Jako někdy to jede celou noc v pohodě (to ale skoro nikdy), ale většinou musím přebliknout program aby se to zase rozjelo. Na to jaký to má asi velkej buffer je to divné - ping na seznam je jedno jestli má 0 nebo 2% packetloss, dělá to prostě jak s TP-linkem 150Mbs tak s Tendou 300Mbs nebo 54Mbs Ovisem klasika 5460. Chci se tedy zeptat těch co to reálně používáte (ne jen spustíte, probliknete pár programů a dobrý...). Já na to čumím občas i pár hodin večer a prostě to vytuhává nebo kostičkuje (někdy stačí 2-3s počkat a zase se to bez přebliknutí samo rozjede).


no MK808 - tady lze pouzit ale nesmis trefit na kusy, ktere maji slabsi wifi, pak se ti bude kousat urcite :-)

zatim se jako velmi pouzitelny jako settopbox jevi Minix X5 - ma eth, integrovanou wifi, bluetooth - navic lze wifi prepnout do accespointu, takze k lidem uz nemusis davat dalsi wifinu :-)
0 x

Uživatelský avatar
Tomáš Břinčil
Moderátor
Příspěvky: 649
Registrován: 9 years ago
antispam: Ano
Bydliště: /dev/null
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 8 years ago

sitel, sklo, cisco, huawei, 3com, 1s10, tp-link, 433 a pohodička, žádné sekání.
Za celou dobu používání se mi stalo, že se jeden ze sedmi streamů běžící víc než 12hod sekl.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

loser
Příspěvky: 35
Registrován: 12 years ago

Příspěvekod loser » 8 years ago

Ja na to po vetsinu casu cumim pres VDSL, celkem pomaly komp, 1GB RAM, WXP, zadny sekani nemam.
Take prosim o pridani programu :wink:
PS: nejede mi NOE
0 x

David2006
Příspěvky: 3245
Registrován: 15 years ago

Příspěvekod David2006 » 8 years ago

Tomáš Břinčil píše:sitel, sklo, cisco, huawei, 3com, 1s10, tp-link, 433 a pohodička, žádné sekání.
Za celou dobu používání se mi stalo, že se jeden ze sedmi streamů běžící víc než 12hod sekl.


Díky tos měl na notesu puštěné 12hodin a díval jsi se nato (nejspíše ne jak tedy?)? Ta poslední část je 2x 2.4GHz - to si odvozuji od TP-link a 433 což je asi 2.4ková karta doma jako domácí router v Mikrotiku? Popiš mi prosím líp tu poslední část? Sám mám optika od UPC-3com gigabit-Airfiber (předtím tam byl Nanobridge se stejnými výsledky v sekání) - TP-link 300Mbs- Notebook(y).
Naposledy upravil(a) David2006 dne 25 Nov 2012 18:51, celkem upraveno 1 x.
0 x

David2006
Příspěvky: 3245
Registrován: 15 years ago

Příspěvekod David2006 » 8 years ago

loser píše:Ja na to po vetsinu casu cumim pres VDSL, celkem pomaly komp, 1GB RAM, WXP, zadny sekani nemam.
Take prosim o pridani programu :wink:
PS: nejede mi NOE



Koukám na to většinou v posteli (asi jako by to dělal normální user:) ) a možná to bude přehříváním (u všech třech notebooků divné, ale může se stát). Možná zkusím ten NEO G4 a mám tu TP-link 1043ND, tak to přetáhnu do stejné místnosti a ne přez zeď jak je ta Tenda teďka.
Naposledy upravil(a) David2006 dne 25 Nov 2012 18:54, celkem upraveno 1 x.
0 x


Zpět na „IPTV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 0 hostů